zondag 13 mei 2018

Vrije dagen

De afgelopen weken waren er een aantal vrije dagen en daarom was er ook extra quilttijd. 
Ondanks dat ik niet aan een nieuw project wilde beginnen kon ik de verleiding niet weerstaan om aan de Hewson workshop kit te beginnen. Dit leuke pakketje kregen we tijdens het Poos evenement georganiseerd door Dorry van Osch (zie vorige blogje) waar we quilts uit de collectie van Kay en Lori Lee Triplett te zien kregen.
Nu dacht ik dat Hewson een speciaal vogeltje was. Omdat ik dan wel wil weten welk soort vond ik uit dat John Hewson de eerste Amerikaanse katoen printer was. Weer wat geleerd.  (zie link hieronder)


Dit is mijn voorlopige eindresultaat, ga nadenken hoe nu verder.
Verder heb ik de polaksterren/kompasrozen maart en april (af)gemaakt.


Dat brengt het totaal alweer op zes.En als ik dan zo bezig ben tijdens die vrije dagen ziet mijn tafel er zo uit, ik kan nooit langdurig aan één project werken.


Was het allemaal rozengeur en maneschijn? NEEE!!

met de "Bring me flowers" gaat het niet zo lekker, niet goed opgelet en de template niet goed gebruikt, deze was incl. 1.4 inch naadtoeslag en dat heb ik dan nogmaals genomen.

Gelukkig heb ik twee jack the rippers.


Ach, het houd je van de straat.

Fijne quiltweek iedereen.
Annemiek
11 opmerkingen:

 1. Je hebt weer heel wat steekjes gezet. Ook ik ben altijd met meerdere projecten bezig. Dat vind ik gewoon fijn werken, de afwisseling. Fijne zondag!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je het Triplet-werkje al af hebt. Ik heb twee rijtjes ruiten eraan zitten en ben nog niet verder gegaan ermee. Binnenkort maar eens doen. Altijd even balen als je achteruit moet naaien, maar heenkomen vast goed met je Bring me Flowers. Eigenlijk zou ik de mijne ook weer eens op moeten pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absolutely amazing work! Beautiful! Like you, my dining room table stays full of mounds of scraps and patterns. Wish I could focus on one project....but, for me, thatst just not possible!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een productie Annemiek en wat zien je sterren er mooi uit. Heerlijk hè die vrije dagen dat is echt genieten. Enne die tafel is heel herkenbaar ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent heel productief geweest, heerlijke hobby hebben we toch. Dat jij ook de Polak sterren maakt, dat was me ontgaan, vind het zo knap!!! Succes met je Bring-me-Flowers-quilt
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt goed Annemiek, het ziet er veelbelovend en serieus uit allemaal bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat quiltje van de poos workshop leuk, die van mij ligt nog ergens, ben er nog niet mee verder gegaan. En de Polak sterren prachtig. Jammer dat je een stuk van die bloemen uit moet halen. Maar dat lijkt me ook een leuk project.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ggrrr.....achteruit werken, nooit leuk maar het overkomt ons allemaal gelukkig.....
  Mooi blok heb je gemaakt en je Polak sterren gaan ook lekker, mooi geheel zo bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je snel, en wat is het supermooi geworden, je Hewson star blok! Ik vind het zelf ook een heel smaakvol pakketje, en was al langer "fan" van de John Hewson-stoffen, dus ben er onlangs ook mee verder gegaan. Jammer, dat je jack-the-rippers in actie moeten komen, maar soms is het niet anders; het gaat vast helemaal goed komen!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lang leve t tornmes! Weer wat geleerd...... het overkimt ons allemaal! Lekkere dagen waren t bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Neem aan dat Jack de Rippers tornmesjes zijn ?
  Maar het is een leuk blok met de 4 vogeltjes, ook de kompassen vind ik zo mooi gelukt.
  Vooral de bruine spreekt me qua kleur erg aan.
  Heerlijk die "rommel" tafel, heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen